Wszyscy chcą pracować bezpiecznie

Chcesz zapewnić bezpieczne warunki pracy? Oferujemy kompleksowe rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska. Sprawdź zakładkę USŁUGI.

czytaj więcej

Szkolenie BHP było mało zrozumiałe?

Wybierz szkolenie stosownie do potrzeb Twojego pracownika, my zadbamy o odpowiedni poziom programu dostosowany do wymagań oraz percepcji kursanta. Sprawdź ofertę w zakładce SZKOLENIA

czytaj więcej

Pracownik jest daleko i nie może przyjechać?

Obowiązujące przepisy pozwalają na przeszkolenie niektórych pracowników w formie samokształcenia kierowanego np. za pośrednictwem internetu. Odwieź zakładkę e-learning.

czytaj więcej
E-learning BHP
sprawdź, które szkolenia zrobisz przez Internet

Księga dobrych praktyk GHP/GMP

Podstawa prawna

 

Ustawa z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, (DZ.U. Z 2006r nr: 171, poz 1225).

 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny produktów żywnościowych.

Kontakt z doradcą: tel. 888 888 131

Wrocław, Poznań, Warszawa, Bydgoszcz, Gdańsk, Gdynia, Sopot, Kraków, Lublin, Szczecin, Gorzów Wielkopolski

Opis usługi

GHP - Dobra praktyka higieniczna czyli działania, które muszą być podjęte i warunki higieniczne, które muszą być spełnione i kontrolowane na wszystkich etapach produkcji lub obrotu, aby zapewnić bezpieczeństwo żywności.

 

GMP - Dobra Praktyka Produkcyjna - działania, które muszą być podjęte i warunki, które muszą być spełnione, aby produkcja żywności oraz materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością odbywały się w sposób zapewniający bezpieczeństwo żywności, zgodnie z jej przeznaczeniem.

 

Dobra Praktyka Produkcyjna i Higieniczna są punktami wyjścia dla innych systemów zapewnienia jakości. Są to pojęcia o podobnym znaczeniu i określają zespół działań, które eliminują fizyczne, chemiczne, biologiczne i mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne na linii całego procesu produkcji i dystrybucji żywności.

 

W krajach zachodnich systemy GMP i GHP były wdrażane przed opracowaniem zasad systemu HACCP, przy czym obydwa systemy miały status systemów urzędowo zalecanych. W Polsce, przed wprowadzeniem obowiązku stosowania systemu HACCP, należy w pierwszej kolejności zabezpieczyć zakładach produkcji spożywczej realizację podstawowych zasad systemów GMP i GHP, odnoszących się do:

 

▪ utrzymania dobrego stanu technicznego zakładu, pomieszczeń, maszyn i urządzeń,

▪ zapewnienia odpowiednich warunków magazynowania surowców i wyrobów gotowych,

▪ zabezpieczenia zakładu przed insektami, gryzoniami, owadami i innymi zwierzętami, które mogą stanowić zagrożenie zdrowotne żywności,

▪ przestrzegania procedur mycia i dezynfekcji pomieszczeń, maszyn i urządzeń.

▪ przestrzegania wymogów higieny osobistej i szkolenia pracowników.

 

Dlaczego skorzystać z naszych usług?

Asekor to nowoczesna jednostka usługowo-szkoleniowa oparta na doświadczeniu i umiejętnościach swoich pracowników. Oferujemy kompleksowe rozwiązania w takich dziedzinach jak BHP, PPO, Ochrona środowiska, Systemy zarządzania jakością. Z naszych usług i szkoleń skorzystały firmy wysoko ceniące jakość, elastyczność oraz szybki czas realizacji zleceń. Zaufali nam m.in.:

Stała obsługa BHP - wybierz pakiet BHP dla swojej firmy

usługa Pakiet PODSTAWOWY Pakiet STANDARDOWY Pakiet ROZSZERZONY Pakiet PREMIUM
Ilość szkoleń wstępnych BHP w miesiącu (ilość osób) 1 3 5 bez limitu
Ilość szkoleń okresowych w roku (ilość osób) 5 10 15 30
Ilość szkoleń BHP w formie e-learning 5 10 20 bez limitu
Opracowanie oraz aktualizacja Oceny Ryzyka Zawodowego max 3 stanowiska max 5 stanowisk max 10 stanowisk bez limitu
Opracowanie Instrukcji BHP max 5 max  10 max  20 bez limitu
Roczna analiza stanu BHP  tak  tak  tak  tak
e-lettery ze zmianą przepisów  tak  tak  tak  tak
Bieżące porady i konsultacja  –  tak  tak  tak
Miesięczna liczba okresowych kontroli na terenie zleceniodawcy  –  1  2  3
Prowadzenie postępowań powypadkowych  –  –  tak  tak
Reprezentowanie pracodawcy w czasie kontroli PIP   –   –  tak  tak
Szkolenie i obsługa w j.angielskim   –   –   –  tak
  od 99 zł od 299 zł od 599 zł od 999 zł

Kontakt

Formularz Kontaktowy

Nazwa firmy
E-mail *

Imię i nazwisko *
Numer telefonu *

Treść wiadomości


* pola obowiązkowe

Zapraszamy do współpracy

ASEKOR Wrocław – centrala
usługi: bhp, p.poż, eko, pierwsza pomoc

LEGNICKA STREET
ul. Legnicka 57d lok. 6
54-203 Wrocław
 

NIP: 8942382069

Kontakt:
tel:  888 888 131
email: bhp@asekor.pl

Zapytania ofertowe proszę kierować na adres:
email: oszafranska@asekor.pl

Oddziały:

ASEKOR Warszawa
usługi: bhp, p.poż
email: warszawa@asekor.pl

ASEKOR Poznań
usługi: bhp, p.poż
email: poznan@asekor.pl

ASEKOR Kraków
usługi: bhp, p.poż
email: krakow@asekor.pl

ASEKOR Bydgoszcz
usługi: bhp, p.poż
email: bydgoszcz@asekor.pl