Wszyscy chcą pracować bezpiecznie
Chcesz zapewnić bezpieczne warunki pracy? Oferujemy kompleksowe rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska. Sprawdź zakładkę USŁUGI.
czytaj więcejChcesz zapewnić bezpieczne warunki pracy? Oferujemy kompleksowe rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska. Sprawdź zakładkę USŁUGI.
czytaj więcejWybierz szkolenie stosownie do potrzeb Twojego pracownika, my zadbamy o odpowiedni poziom programu dostosowany do wymagań oraz percepcji kursanta. Sprawdź ofertę w zakładce SZKOLENIA
czytaj więcejObowiązujące przepisy pozwalają na przeszkolenie niektórych pracowników w formie samokształcenia kierowanego np. za pośrednictwem internetu. Odwieź zakładkę e-learning.
czytaj więcej
Ustawa z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, (DZ.U. Z 2006r nr: 171, poz 1225).
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny produktów żywnościowych.
Kontakt z doradcą: tel. 888 888 131
Wrocław, Poznań, Warszawa, Bydgoszcz, Gdańsk, Gdynia, Sopot, Kraków, Lublin, Szczecin, Gorzów Wielkopolski
GHP - Dobra praktyka higieniczna czyli działania, które muszą być podjęte i warunki higieniczne, które muszą być spełnione i kontrolowane na wszystkich etapach produkcji lub obrotu, aby zapewnić bezpieczeństwo żywności.
GMP - Dobra Praktyka Produkcyjna - działania, które muszą być podjęte i warunki, które muszą być spełnione, aby produkcja żywności oraz materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością odbywały się w sposób zapewniający bezpieczeństwo żywności, zgodnie z jej przeznaczeniem.
Dobra Praktyka Produkcyjna i Higieniczna są punktami wyjścia dla innych systemów zapewnienia jakości. Są to pojęcia o podobnym znaczeniu i określają zespół działań, które eliminują fizyczne, chemiczne, biologiczne i mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne na linii całego procesu produkcji i dystrybucji żywności.
W krajach zachodnich systemy GMP i GHP były wdrażane przed opracowaniem zasad systemu HACCP, przy czym obydwa systemy miały status systemów urzędowo zalecanych. W Polsce, przed wprowadzeniem obowiązku stosowania systemu HACCP, należy w pierwszej kolejności zabezpieczyć zakładach produkcji spożywczej realizację podstawowych zasad systemów GMP i GHP, odnoszących się do:
▪ utrzymania dobrego stanu technicznego zakładu, pomieszczeń, maszyn i urządzeń,
▪ zapewnienia odpowiednich warunków magazynowania surowców i wyrobów gotowych,
▪ zabezpieczenia zakładu przed insektami, gryzoniami, owadami i innymi zwierzętami, które mogą stanowić zagrożenie zdrowotne żywności,
▪ przestrzegania procedur mycia i dezynfekcji pomieszczeń, maszyn i urządzeń.
▪ przestrzegania wymogów higieny osobistej i szkolenia pracowników.
Asekor to nowoczesna jednostka usługowo-szkoleniowa oparta na doświadczeniu i umiejętnościach swoich pracowników. Oferujemy kompleksowe rozwiązania w takich dziedzinach jak BHP, PPO, Ochrona środowiska, Systemy zarządzania jakością. Z naszych usług i szkoleń skorzystały firmy wysoko ceniące jakość, elastyczność oraz szybki czas realizacji zleceń. Zaufali nam m.in.:
Sprawdź które szkolenia zrobisz przez internet
usługa | Pakiet PODSTAWOWY | Pakiet STANDARDOWY | Pakiet ROZSZERZONY | Pakiet PREMIUM |
Ilość szkoleń wstępnych BHP w miesiącu (ilość osób) | 1 | 3 | 5 | bez limitu |
Ilość szkoleń okresowych w roku (ilość osób) | 5 | 10 | 15 | bez limitu |
Ilość szkoleń BHP w formie e-learning | 5 | 10 | 20 | bez limitu |
Opracowanie oraz aktualizacja Oceny Ryzyka Zawodowego | max 3 stanowiska | max 5 stanowisk | max 10 stanowisk | bez limitu |
Opracowanie Instrukcji BHP | max 5 | max 10 | max 20 | bez limitu |
Roczna analiza stanu BHP | tak | tak | tak | tak |
e-lettery ze zmianą przepisów | tak | tak | tak | tak |
Bieżące porady i konsultacja | – | tak | tak | tak |
Miesięczna liczba okresowych kontroli na terenie zleceniodawcy | – | 1 | 2 | do ustalenia |
Prowadzenie postępowań powypadkowych | – | – | tak | tak |
Reprezentowanie pracodawcy w czasie kontroli PIP | – | – | tak | tak |
Szkolenie i obsługa w j.angielskim | – | – | – | tak |
od 499 zł | od 799 zł | od 1499 zł | od 2499 zł |
ASEKOR Artur Maciejewski
ul. Legnicka 57d/6
54-203 Wrocław
NIP: 8942382069
Budynek LEGNICKA STREET
Wejście w bramie od ul. Legnickiej, IV p.
KONTAKT:
tel: 888 888 131
email: bhp@asekor.pl
HURTOWNIA BHP – punktbhp.pl
KONTAKT:
tel: 500 800 918
email: hurtownia@punktbhp.pl
Oddziały:
ASEKOR Warszawa
usługi: bhp, p.poż
email: bhp@asekor.pl
ASEKOR Poznań
usługi: bhp, p.poż
email: bhp@asekor.pl
ASEKOR Kraków
usługi: bhp, p.poż
email: bhp@asekor.pl